Ofte stillede spørgsmål

Vi har samlet en række af de mest stillede spørgsmål angående kørsel på POLARIS ATV eller UTV. Hvis svaret på dit spørgsmål ikke findes her, er du altid velkommen til at kontakte os. 

Må børn køre ATV? 

Ja. Hos POLARIS har vi flere forskellige børnemodeller. Der er både ATV og UTV børnemodeller i vores sortiment - og der er en maskine til alle aldre. Hos POLARIS er der altid fokus på sikkerheden, så den første køretur bliver en god oplevelse.
 

Hvad er forskellen på ATV eller UTV? 

Helt grundlæggende er forskellen, at du sidder på en ATV med styr, mens du sidder i en UTV med et rat. Alle vores UTV modeller har sæder med plads til mere end en person. UTV betyder "Utility Terrain Vehicle, mens ATV betyder "All Terrain Vehicle". 

Må jeg køre på offentlig vej med min ATV eller UTV?

Det afhænger naturligvis helt af, om den er indregistreret. Hvis din ATV eller UTV har den korrekte indregistrering, må du gerne køre på offentlig vej med den. Hvis du er i tvivl om, hvilken indregistrering, der passer til dit behov, så er du velkommen til at tage kontakt til en af vores sælgere eller den lokale forhandler, der kan vejlede på dette område. 

Hvad er en ATV? 

Hos POLARIS er en ATV et solidt arbejdsredskab, der bruges i mange forskellige brancher og til mange forskellige formål. Ordet ATV betyder "All Terrain Vehicle". Det er en maskine, der klarer sig godt i selv det hårdeste terræn. 

Hvor gammel skal man være for at køre ATV eller UTV? 

Der afhænger af model og indregistrering. Ved børnemodellerne afhænger modellen af det enkelte barn, så det er derfor en individuel vurdering.
Hvis en UTV eksempelvis bliver indregistreret som bil, kræver det et B-kørekort til personbil for at køre i den. Hvis din ATV bliver indregistreret som traktor, så skal du som minimum være 16 år for at køre på den og have et traktorkørekort. Hvis du tager et B-kørekort, når du bliver 17 år, så kan du også køre på en ATV eller UTV indregistreret som traktor. 

Kræver det kørekort at køre på ATV? 

Hvis din maskine er indregistreret, så er svaret ja. Hvis det udelukkende er en maskine til off-road brug er svaret nej. Hvilket betyder, at du kun må køre uden for offentlig vej. 

Hvilken ATV eller UTV skal man vælge? 

Det afhænger helt af behovet, men det kan vi naturligvis vejlede dig om. Vi sælger både ATV og UTV til mange forskellige brancher og formål, og de fleste af de maskiner vi sælger er tilpasset til den enkelte kundes behov.
Du kan eksemplevis få monteret et spil på din POLARIS SPORTSMAN ATV, så det er nemt at hjælpe både dig selv og andre med at komme fri. Du kan med fordel også få monteret døre eller ruder på din RANGER UTV. 

Hvor kan jeg købe en ATV eller UTV? 

Hos POLARIS har vi 22 forhandlere, der fordeler sig i hele landet. De kan alle være behjælpelige med vejledning til at finde den helt rette maskine til dit behov. 

Kan man få nummerplader på en ATV eller UTV?

Det korte svar er ja. Det lidt længere svar er, at det afhænger af, hvad den maskine, du ønsker at købe er godkendt til i Danmark. Under hver enkelt model er det beskrevet, hvordan den kan indregistreres. Hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt din drømmemaskine, kan få den rette indregistrering, så tøv ikke med at tage kontakt til os. 

Er det farligt at køre ATV?

Alle modeller fra POLARIS har fokus på, at sikkerheden er i top. Al kørsel på ATV eller i UTV handler om at gøre det med omtanke. Til alle børnemodeller medfølger der eksempelvis hjelm og sikkerhedsflag. Vi informerer altid om, hvordan man kan højne sikkerheden ved kørsel på ATV eller i UTV - herunder blandt andet brug af hjem og sikkerhedsvest. 

Må man sidde to på en ATV? 

Alle vores voksen ATV-modeller er godkendt til kørsel med 2 personer. Ellers er det naturligvis også en mulighed at invistere i en af vores UTV modeller, hvor den største har plads til hele seks personer. 

Hvad kræver det for at køre ATV? 

Det kræver hverken kurser eller uddannelse at køre ATV, men det er en god ide at sætte sig godt ind i maskinen og dens funktioner. Alle POLARIS modellerne er nemme og intuitive at komme i gang med at bruge og kan anvendes af de fleste. Alle maskinerne har automatgear. 

Kan en ATV bruges til andet end underholdning?

Selvfølgelig kan den det. Faktisk har vi overvejende kunder, der køber deres ATV eller UTV, fordi den skal bruges som et solidt arbejdsredskab, der hjælper i den daglige drift. Vi har naturligvis også RZR modellerne, der taler til alle, der gerne vil have godt med fart på og stadig køre sikkert i terrænet.  
 

Hvad er reglerne for ATV eller UTV på plader? 

Vi har forsøgt at give et overblik over reglerne for ATV eller UTV på plader på den side, der hedder plader på ATV eller UTV. Det kan være lidt en jungle at finde rundt i reglerne for indregistrering af de her maskiner, så opstår der flere spørgsmål i processen, så er vi klar til at hjælpe dig på rette vej. 

Hvor stærkt må en ATV køre på vejen? 

De fleste modeller, vi indregistrerer får det, man kalder en Tempo 40 godkendelse, hvilket betyder, at de lovligt må køre 40 km/t. 

Skal man have hjelm på, når man kører på ATV? 

Hvis din ATV eller UTV er indregistreret som bil, er det lovpligtigt at køre med hjelm. Ved indregistrering som traktor eller off-road er det valgfrit, men vi anbefaler altid at køre med hjelm af sikkerhedsmæssige årsager.  

Bliv kontaktet til en uforpligtende snak


Vi hjælper dig gerne med at vælge den rette ATV eller UTV til dit behov. Fortæl os, hvilken opgave maskinen skal klare, og vi finder det rette match for dig. Udfyld felterne, og vi ringer dig op til en uforpligtende snak.

Du kan læse, hvordan vi behandler data. 

Hest, Skovbrug, Jagt, Vildtpleje, Erhverv, Landbrug eller andet

STIG MØLLER

Sælger
Sjælland, Fyn og Øerne 

+45 20 69 51 97
Stig@POLARIS.dk

Jens Alshauge

Sælger
Syd- og Midtjylland

+45 93 39 14 19
Jens@POLARIS.dk

Oliver Povlsgaard

Sælger
Nord- og Midtjylland

+ 45 40 29 57 52
Oliver@POLARIS.dk 

Preben Smed

Produktspecialist
Kontoret i Skjern

+45 20 14 64 07
Preben@POLARIS.dk