Sikkerhed ved ATV
og UTV Kørsel

 

Din sikkerhed er vigtig

Hos POLARIS prioriterer vi altid sikkerheden, når du skal køre på din nye ATV eller UTV. Vi opfordrer altid til forsvarlig kørsel efter både terræn og vejrmæssige forhold. 
Alt efter, hvad du bruger ATV eller UTV til, så har du mulighed for at tilkøbe en airbag-vest fra HIT-AIR, der kan øge sikkerheden under kørsel; den fås både i en børne- og en voksenmodel.

Sikker Airbag-vest til ATV kørsel

Du kender helt sikkert airbags fra biler. Ved kollision blæses en airbag op og beskytter fører og passagerer. Du kan også få en let og praktisk airbag - en HIT-AIR vest, som kan bæres under ATV kørsel.
 
Den er perfekt til alt slags off-road kørsel, til konkurrencer - eller bare til dig, der gerne vil passe ekstra godt på dig selv under  kørslen. Vestene vejer fra 800 gram og er samtidigt meget behagelige at have på. 
 
Tegningen illustrerer, hvordan vesten fungerer i praksis. 

Sådan virker HIT-AIR

HIT-AIR vesten beskytter effektivt din nakke, ryg, brystkasse, ribben og hofter ved fald. Du forbinder vesten med dit styr via en strop og en lille wire, som nemt klikkes af og på. Ved styrt bliver wiren strammet, og der udløses en CO2-patron, der sidder i en lukket lomme foran på vesten. 

På kun et halvt sekund er HIT-AIR vesten pustet op - i god tid, inden du rammer jorden. Efter vesten er pustet op, siver luften langsomt ud. Når al luft er ude, kan du sætte en ny patron i - og vesten er nu klar til brug igen. 

POLARIS ATV OG UTV - ALTID FOKUS PÅ SIKKERHEDEN

Airbag udviklet til motorsport

HIT-AIR er udviklet i Japan af virksomheden Mugen Denko, der gennem mange år har specialiseret sig i at producere airbags til motorcyklister og motorsporten.

Firmaet er anerkendt og certificeret efter de højeste standarder og leverer blandt andet airbags til motorcykelbetjente i mange lande.

I Danmark bliver vestene blandt andet brugt af militaryrytterne Peter Flarup og Louise Plaun - og flere motorcyklister. 

Til børn og voksne

Vi kan tilbyde sikkerhedsvesten til både børn og voksne. Vesten fungerer i praksis på samme måde - uanset størrelse og model. 

Pris for børnevesten: 3.750,- DKK Inkl. moms (3.000,- eksl. moms)
Vesten passer børn med en højde på 130-160 cm 

Pris for voksenvesten: 4.000,- DKK Inkl. moms (3.200,- eksl. moms)
Voksenstørrelser er fra XXS-XL

Godkendelse til kørsel

Alle må køre med en HIT-AIR vest. Men hvis du kører i en disciplin eller klasse, hvor der ifølge reglementet er krav om at bære en godkendt sikkerhedsvest, skal du bruge både en HIT-AIR og en godkendt sikkerhedsvest.

HIT-AIR og andre airbags er altså et supplement til den godkendte vest. Fuldkommen ligesom du i en bil har både en sikkerhedssele og en airbag. 

INDEN DU BRUGER VESTEN FØRSTE GANG

Vesten skal behandles med omhu for at fungere korrekt. Det første du skal gøre, når du modtager din nye HIT-AIR vest, er at kontrollere at du har fået alle dele, der hører til den. 

1.  HIT-AIR vesten 
2.  En lille pose med en skrue og en umbraco-nøgle (Til skift af patron)
Luk op ind til selve aktiveringsmekanismen i vesten, kig på bagsiden af det stof, der dækker patronen - der står enten Y eller B. Det skal matche bogstavet på forsiden af manualen. 
3. En patron. Tjek at størrelse, som er angivet i cc, er ens på patronen og den markering, der står bagsiden af stoffet i vesten, der dækker refill´en. 

Gør din HIT-AIR vest klar til brug

1. Tag fat i wiren og tjek, at din kugle kan køre hele vejen rundt
2. Sæt en patron i fatningen, den skrues i på samme måde som en pære 
3. Monter og tilpas wiren. Den skal sidde foran på køretøjet
4. Luk den runde lille boks op ved at dreje på skruen - tag wiren ud - tag plastik af - tilpas længden på wiren efter køreren. Du skal kunne bevæge dig som normalt i sædet - luk den runde boks igen og stram skruen. Så er du klar til at tage vesten på, stramme velcrobåndet og komme ud på en sikker køretur.

Bliv kontaktet til en uforpligtende snak


Vi hjælper dig gerne med at vælge den rette ATV eller UTV til dit behov. Fortæl os, hvilken opgave maskinen skal klare, og vi finder det rette match for dig. Udfyld felterne, og vi ringer dig op til en uforpligtende snak.

Du kan læse, hvordan vi behandler data. 

Hest, Skovbrug, Jagt, Vildtpleje, Erhverv, Landbrug eller andet

STIG MØLLER

Sælger
Sjælland, Fyn og Øerne 

+45 20 69 51 97
Stig@POLARIS.dk

Jens Alshauge

Sælger
Syd- og Midtjylland

+45 93 39 14 19
Jens@POLARIS.dk

Oliver Povlsgaard

Sælger
Nord- og Midtjylland

+ 45 40 29 57 52
Oliver@POLARIS.dk 

Preben Smed

Produktspecialist
Kontoret i Skjern

+45 20 14 64 07
Preben@POLARIS.dk