Indregistrering af din ATV eller UTV

Vi har mange års erfaring med at sætte plader på din POLARIS ATV eller UTV.  Ved indregistrering skelnes der mellem traktor og bil. 
Vi sælger blandt andet ATV´er og UTV´er med traktorplader til skov, landbrug eller gartneri. Du kan også få den indregistreret med traktorplader som godstransport, som er attraktivt for private, kommuner, eventbureauer, entreprenører og mange flere.

Forskellen ligger i anvendelsen, men typen af indregistrering skal vælges ved bestillingen, da maskinerne bliver klargjort til indregistreringen fra producentens side af. Det betyder også, at vi let og hurtigt kan indregistrere din maskine, når den lander i Danmark. 

Vi har et stort udvalg af maskiner, der kan få plader på, og hvis du får brug for vejledning til valg af maskine, indregistrering eller udstyr, så er du altid velkommen til at tage kontakt til os. 

Reglerne for ATV-køretøjer fra Trafikstyrelsen 

Begrebet "ATV-køretøj" dækker over en type køretøjer, der er egnet til off-road kørsel. Køretøjet har typisk fire hjul og kan være forsynet med en mindre ladflade eller et baggagebærer.

Hos POLARIS har vi arbejdet med indregistrering af ATV og UTV maskiner i mange år, og vi følger nøje nye regelsæt og godkendelser på området. 

"Vi har folk, der kontinuerligt er i kontakt med Trafikstyrelsen og følger med i lovgivningen på området, så vi kan være på forkant og vejlede kunderne på bedste måde, " siger Stig Møller, sælger hos POLARIS. 

Godkendelsen af
ATV eller UTV

Godkendelsen af et ATV-køretøj forudsætter, at ATV-køretøjet er EF-typegodkendt. Inden registrering skal køretøjet godkendes ved syn. Ved fremstilling til syn skal ATV-køretøjets EF-overensstemmelsescertifikat (COC-dokument) medbringes.
Oplysninger om, hvorvidt en konkret type ATV-køretøjer er EF-typegodkendt, fremgår af køretøjets mærkeplade.

ATV godkendt som traktor

ATV-køretøjer skal være EU-typegodkendte som traktor. Hvis en ATV er godkendt som en traktor med en hastighed på højst 40 km/t, kan den registreres i Køretøjsregisteret (DMR).
Der er to muligheder for indregistrering af en traktor. 

Skov, landbrug og gartneri - 40 km/t
Traktoren må alene anvendes af en ejer eller bruger af en landbrugs-, gartneri- eller skovbrugsejendom, jf. registreringslovens § 4 om godkendte traktorer.

Godstransport - 40 km/t
ATV-køretøjer kan ikke registreres som traktor i medfør af registreringslovens § 2 (normal registreret traktor til godstransport), medmindre køretøjet ikke er forsynet med lad og ifølge EU-typegodkendelsen kan trække et påhængskøretøj med mindst samme vægt som ATV’ens egen teknisk tilladte totalvægt. 
Det betyder, at de ATV og UTV modeller, der har et lad, som vi indregistrerer med traktorplader og som godstransport skal have et tildækket lad. 
Ovenstående er også forklaringen på, hvorfor der er modeller fra POLARIS, der ikke kan blive indregistreret som godstransport. Heriblandt nogle af Ranger modellerne. 

Traktor - 60 km/t
Stort set alle POLARIS modellerne kan fås som 60 km/t traktor. I Danmark er der ikke lovgivningsmæssigt en kategori til 60 km/t traktor. Det betyder, at de bliver kategoriseret som bil med en maksimum hastighed på 60 km/t. Hvilket indebærer en registreringsafgift på køretøjet. 

Bliv kontaktet til en uforpligtende snak


Vi hjælper dig gerne med at vælge den rette ATV eller UTV til dit behov. Fortæl os, hvilken opgave maskinen skal klare, og vi finder det rette match for dig. Udfyld felterne, og vi ringer dig op til en uforpligtende snak.

Du kan læse, hvordan vi behandler data. 

Hest, Skovbrug, Jagt, Vildtpleje, Erhverv, Landbrug eller andet

STIG MØLLER

Sælger
Sjælland, Fyn og Øerne 

+45 20 69 51 97
Stig@POLARIS.dk

Jens Alshauge

Sælger
Syd- og Midtjylland

+45 93 39 14 19
Jens@POLARIS.dk

Oliver Povlsgaard

Sælger
Nord- og Midtjylland

+ 45 40 29 57 52
Oliver@POLARIS.dk 

Preben Smed

Produktspecialist
Kontoret i Skjern

+45 20 14 64 07
Preben@POLARIS.dk